Deň matiek


Donáška kvetov ku Dňu matiek - aký kvet zvoliť

Materstvo sa oslavovalo v mnohých podobách už po stáročia. Ženské telo sa uctievalo pre jeho schopnosť, priviesť na svet nový život. V starovekom Grécku slávili sviatok plodnosti a materstva, kde uctievali pohanskú bohyňu Rhey.

Prvá myšlienka pravidelných medzinárodných osláv vznikla u Anne Marie Jarvisovej, ktorá je považovaná za zakľadateľku tohto dňa. Bojovala za to, aby tento deň bol uznávaný a oslavovaný. V roku 1914 tento sviatok vyhlásil americký prezident za oficiálny, a začal sa oslavovať a vzdávať hold všetkým matkám. 

U nás na Slovensku patrí Dňu matiek vždy druhá májová nedeľa. 

Doprajte svojej matke, aby sa v tento deň cítila výnimočne a zorganizujte pre ňu prekvapenie veľmi jednoducho len niekoľkými kliknutiami. 

Vyberte si z krásnych farieb našich ruží, alebo sviežich tulipánov či ranunculusov, alebo žiarivých gerbier. Naše kvety prichádzajú krásne prezentované, priravené rozjasniť jej deň a domov. Okrem sviežich nádherných kvetov dostanete zadarmo aj blahoželanie s osobným venovaním pre mamu. 

Pošlite tento rok svojej mame kyticu čerstvých kvetov, ktorá ju naplní láskou a potešením. 

Ak hľadáte kvet, ktorý symbolizuje Deň matiek, je to práve nenápadný karafiát. Tieto krásne kvety sú symbolom materstva na celom svete.

Ešte vám ponúkame pár inšpirácií pre vaše blahoželania: